Frequently asked questions

Below you will find the frequently asked questions about ordering, returning and NutraLinea products.
Is your question not listed? Please contact our Customer Service.

ChocoPower

Chocamine® is een gepatenteerd ingrediënt op basis van cacao en is een natuurlijk en veilig te gebruiken chocoladesupplement. Chocamine® bevat theobromine in gestandaardiseerde vorm, wat betekent dat het altijd een vastgestelde hoeveelheid theobromine bevat. Hiermee wordt een optimale en constante effectiviteit gegarandeerd.

Chocamine® is een cacaoextract dat dezelfde geur, smaak en gezondheidsvoordelen als chocola heeft maar dan zonder de onnodige en vaak ongezonde ingrediënten (zoals vet en suiker). Het geeft energie en heeft een positieve invloed op je stemming.

Chocamine® bevat een hoog gehalte aan theobromine (12%), dat van nature voorkomt in cacaobonen. Het is, om zo te zeggen, het “goede” van de cacaoboon. Theobromine heeft een mild stimulerend effect op het zenuwstelsel, hierdoor geeft het langdurig meer energie en werkt het stemming bevorderend.

Guarana is een kleine en fel rode vrucht die groeit in de regenwouden van de Amazone. De vrucht bevat cafeïne houdende zaden. In vergelijking met koffie is het effect van de cafeïne uit guarana stabieler. Dit zorgt voor een mildere en langdurige energie boost.

Nee, zwangere vrouwen mogen ChocoPower niet gebruiken vanwege het hoge theobromine en cafeïnegehalte.

Kruisreacties kunnen optreden door allergenen van sojabonen, pinda’s, groene bonen en erwten die in de dezelfde productieruimte verwerkt worden. Mensen met een pinda-, erwten-, bonen- of soja-allergie, kunnen mogelijk ook reageren op lupine. 

ChocoPower heeft dezelfde smaak- en gezondheidsvoordelen als chocolade, maar zonder de onnodige en vaak ongezonde ingrediënten (zoals vet en suiker). Het is een natuurlijk en veilig chocoladesupplement dat de eetlust kan onderdrukken en ook een stimulerend/energie verrijkend effect heeft. Het is een perfect pre workout supplement maar ook een perfect vervanger voor het kopje koffie in de ochtend als start van de dag.

Nee, het product bevat geen gluten.

Ja, het product bevat lupine.

Ja, het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Slechts 31 kcal wanneer deze is bereid met water.
Slechts 111 kcal wanneer deze is bereid met magere melk.

CocoVita

Virgin kokosolie wordt gemaakt van jonge kokosnoten, waardoor de voedingswaarden nog optimaal zijn. De kokosolie wordt uit vers vruchtvlees gewonnen, zonder verhitting of gebruik van chemicaliën. Ten slotte worden de eventuele restjes vruchtvlees uit de kokosolie gefilterd. Dit zuivere productieproces resulteert in een pure kokosolie, dat alle oorspronkelijke en gezonde voedingsstoffen bevat.

Kokosolie is bijzonder omdat het in tegenstelling tot de meeste vetten vooral vetzuren met middellange ketens bevat. Het zijn vooral deze middellange vetzuren (MCT= Medium Chain Triglyceriden) waaraan kokosolie zijn bijzondere werking en vele toepassingen (inwendig en uitwendig) dankt. Onze kokosolie bestaat uit 50% plantaardig Laurinezuur, een middellange vetzuur die minder snel als vet wordt opgeslagen als de meeste andere vetzuren.

MCT’s ook wel midden keten vetzuren zijn verzadigde vetten. De MCT’s worden in tegenstelling tot lange keten vetzuren, die ook verzadigd zijn, direct opgenomen in de cel en kunnen daardoor direct aangesproken worden als energiebron. Ze worden in veel mindere mate opgeslagen als vetweefsel. MCT’s worden gemakkelijk door de darmen geabsorbeerd en zorgen dat andere voedingstoffen zoals vetoplosbare vitaminen, mineralen en eiwitten eveneens beter worden opgenomen.

Naast de kokosolie is CocoVita verrijkt met de in vet oplosbare vitamines A, D en E. Deze combinatie van kokosolie met vitamines resulteert in een effectieve formule met een anti-oxidatieve werking die de huid voedt van binnenuit.

Kruisreacties kunnen optreden door allergenen van sojabonen, pinda’s, groene bonen en erwten die in de dezelfde productieruimte verwerkt worden.

Nee, het product bevat geen gluten.

Nee, het product bevat geen allergenen.

Ja, het is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Collagen+ shots

Collageen is een lichaamseigen eiwit en een belangrijk bestanddeel van ons bindweefsel. Je huid, kraakbeen, botten, pezen en tanden bestaat grotendeels uit collageen. De lichaamseigen stof collageen zorgt voor het behoudt van een stevige en elastische huid. Tot je 25e levensjaar wordt tijdens het huidvernieuwingsproces voldoende collageen aangemaakt om de huid soepel en stevig te houden, daarna verandert de productie van collageen. De huid kan verouderen, rimpels kunnen ontstaan en de huid kan slapper worden.

Collageen vormt het fundament van de huid. Daarnaast geeft het steun aan de huid en is verantwoordelijk voor de elasticiteit en soepelheid van de huid. Als we ouder worden verliest ons collageen echter aan kwaliteit. Het ondersteunen van de opbouw van collageen is hierbij essentieel.

Wij gebruiken de gepatenteerde collageen peptide van VERISOL®, een gedeponeerd handelsmerk van GELITA AG.

VERISOL® bestaat uit gehydrolyseerde peptiden die kleiner zijn dan gewone collageen moleculen. Hierdoor worden ze sneller opgenomen door de huid en het werk doen in de diepe collageen huidlaag. Dit resulteert in een effectieve werking, waarin de huid van binnenuit wordt ondersteund.

 • VERISOL® wordt ondersteund door wetenschappelijke studies
 • VERISOL® is klinisch getest in Duitsland
 • VERISOL® is specifiek geoptimaliseerd voor huidverbetering

De vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en helpt om je huid van binnenuit te verstevigen. Silicium is toegevoegd omdat dit een belangrijke bouwstof is van je huid, haar en nagels. Ook zink is belangrijk voor je huid en is toegevoegd voor het behoud van een gezonde huid.

Nee, het product bevat rund en is daarmee niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nee, het product bevat geen allergenen.

1 shot bevat slechts 14 kcal.

Naast de werking van het product is een lekkere smaak uiteraard ook belangrijk. Daarom hebben onze deskundigen een formule ontwikkeld met de verfrissende smaak van acai bessen.

LipoMin Night

Onderzoeken aan onder andere de Universiteit van Californië en Maastricht UMC+ hebben aangetoond dat rode peper positieve invloed heeft op vetverbranding en het afremmen van het jojo-effect. De werkzame stof van de rode peper is capsaïcine, welke zorgt voor de scherpe smaak. De hitte die vrijkomt in je lichaam bij het eten van rode pepers, stimuleert het metabolisme en de vetverbranding. Door het gebruik van rode peper tijdens het afvallen, blijft je energiegebruik op een normaal niveau en gaat je lichaam niet in een spaarstand. Wanneer je stopt met afvallen, staat je stofwisseling niet op een te laag pitje en voorkom je dat je weer snel aankomt.

Capsimax® is een gedeponeerd handelsmerk van OmniActive Health Technologies. Dit award-winnende ingrediënt is een geconcentreerd en natuurlijk capsicum extract met capsaïcine afkomstig van de rode peper. Capsimax® bevat capsaïcine in gestandaardiseerde vorm, wat betekent dat het altijd een vastgestelde hoeveelheid capsaïcine bevat. Hiermee wordt een optimale en constante effectiviteit gegarandeerd. Dankzij de gepatenteerde OmniBead™ technologie, levert het ingrediënt alle voordelen die hete pepers leveren zonder het branderige gevoel.

Capsimax® biedt jou al de voordelen van rode peper zonder het branderige gevoel.

 • Capsimax® wordt ondersteund door wetenschappelijke studies
 • Capsimax® is klinisch getest in de Verenigde Staten
 • Capsimax® is specifiek geoptimaliseerd voor vetverbranding en het metabolisme

Jazeker, het rode peper extract van Capsimax® is voorzien van een speciale buitencoating. Deze buitencoating is dankzij de gepatenteerde OmniBead ™ -technologie bestand tegen de zuren in onze maag. Hierdoor passeert het de maag en komt het rode peper extract pas vrij in de lagere delen van de darm, waar het volledig wordt opgenomen. Daarnaast zorgt deze technologie voor een gereguleerde afgifte van effectieve hoeveelheden capsaïcine. Dit resulteert in een 100% veilige inname zonder de nadelige gevolgen, zoals het branderige gevoel of maagklachten, die je ervaart bij het eten van rode pepers.

Bij het afvallen komen vrije radicalen vrij in het lichaam. Om deze vrije radicalen te neutraliseren en het lichaam te ondersteunen is onze formule verrijkt met acerola (vitamine C), ijzer, zink, vitamine A en magnesium.

Nee, het product bevat geen allergenen.

1 capsule bevat <1 kcal. 1 citrus drink bevat slechts 17 kcal.

Ja, het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nee, zwangere vrouwen mogen Lipomin® Night niet gebruiken.

We adviseren om Lipomin® Night niet te gebruiken bij hoge bloeddruk. Raadpleeg uw arts bij twijfel.

De resultaten zijn voor iedereen anders omdat ieder lichaam anders is. Lipomin® Night heeft een directe invloed op het energieverbruik in je lichaam. Uit onderzoek blijkt dat capsimax gewichtsvermindering ondersteunt door het energieverbruik met 100 – 250 kcal per dag te verhogen.

Naast de werking van het product is een lekkere smaak uiteraard ook belangrijk. Daarom hebben onze deskundigen een formule ontwikkeld met een verfrissende citrus smaak.

Lupine Protein Shake

Naast de werking van het product is een lekkere smaak uiteraard ook belangrijk. Daarom hebben onze deskundigen een 100% natuurlijke formule ontwikkeld met een samenstelling van hoogwaardige ingrediënten zonder in te hoeven leveren op de smaak. De shake is momenteel verkrijgbaar in de lekkere en natuurlijke smaak vanille. Twijfel je of je de shake lekker vindt? Bestel dan onze SamplePack.

Onze shake is perfect voor iedereen die een actieve en gezonde levensstijl nastreeft. De shake zit boordevol lupine en melkeiwit isolaat; goed voor herstel, spieropbouw en sterke botten. Daarnaast bevat de shake maca en een gebalanceerde combinatie van oplosbare en niet-oplosbare vezels. Ideaal dus als gezond tussendoortje of voor of na het sporten!

Lupine is een plantaardige eiwitbron en bevat een compleet en hoogwaardig aminozuurprofiel. De lupinebloem levert lupinebonen die zeer eiwit & vezelrijk zijn. Lupine heeft heel veel bijzondere eigenschappen, maar is ook vooral ontzettend mooi zodra hij in bloei staat.
In totaal zijn er drie soorten lupine die gebruikt worden als voeding:

 • Blauwe lupine, Lupinus angustifolius
 • Gele lupine, Lupinus luteus
 • Witte lupine, Lupinus albus

Lupine is een plantaardig eiwit en is vanwege zijn hoge eiwitgehalte en goede eiwitkwaliteit een uitstekend alternatief voor vlees. Verder is het rijk aan gezonde voedingsvezels en bevat het bijna geen vet. Daarnaast heeft lupine de bijzondere eigenschap om stikstof uit de lucht te binden en daarmee de grond te verrijken. Er is dus geen (kunst)mest nodig voor het verbouwen van dit gewas. Sterker nog; in tegenstelling tot soja die de grond uitput zorgt lupine juist voor bodemverbetering. De vruchtbaarheid van de bodem neemt namelijk toe door het verbouwen van lupine.

De lupine is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de grond.

Maca is een voedzaam en energierijk knolgewas dat behoort tot de familie van aardappelen, maar qua uitstraling meer lijkt op een radijs. Maca is een wortel gevonden op de hoogvlakten van de Peruviaanse Andes en staat bekend als een bron van energie met een gezondheid bevorderend en stimulerend effect.

Inuline is een oplosbare vezel en wordt vaak gewonnen uit de wortels van planten die matig koude grond groeien. Het heeft prebiotische effecten en is daarmee een energiebron voor de goede bacteriën. Inuline is erg belangrijk voor de opname van mineralen en zorgt voor een betere darmflora.

Melkeiwit isolaat bevat caseïne en wei eiwit. Deze combinatie levert een compleet en hoogwaardig aminozuurprofiel, wat resulteert in een goede opname van het lichaam.

 • Wei eiwitten zijn de meest bekende eiwitten als het gaat om proteïne supplementen en komen voort uit melk. Tijdens het proces waarbij de melk naar kaas wordt omgezet, wordt wei eiwit afgescheiden. Wei eiwitten worden snel (ongeveer 2 uur) in het lichaam opgenomen.
 • Caseïne komt net als wei eiwit voort uit melk. Dit eiwit heeft lange aminozuurketens, hierdoor duurt het langer (ongeveer 6 tot 8 uur) voordat het lichaam de caseïne volledig heeft opgenomen.

Nee, de bonen van de tuinplanten zijn bitter van smaak en alle delen van deze plant zijn min of meer giftig. De producten van NutraLinea bevatten lupine afkomstig van de Lupinus Angustifolius. Deze soort is in tegenstelling tot de rest van de lupine soorten niet giftig en worden hier tevens periodiek op getest. Lupine is een geslacht van de vlinderbloemenfamilie en één van de kleurigste borderplanten die er is. De bloemen variëren in kleur en komen voor in het blauw, paars, roze, geel, bruin en rood.

Jazeker. In Australië wordt wereldwijd de meeste lupine geteeld. Daar wordt ook veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten. Uit dat onderzoek blijkt dat het eten van lupine een verzadigd gevoel geeft, lupine bevat immers veel eiwit en vezels. Kortom de Lupine Protein Shake is de ideale ondersteuning bij het behouden en behalen van jouw streefgewicht.

Kruisreacties kunnen optreden door allergenen van sojabonen, pinda’s, groene bonen en erwten die in de dezelfde productieruimte verwerkt worden. Mensen met een pinda-, erwten-, bonen- of soja-allergie, kunnen mogelijk ook reageren op lupine. 

Nee, het product bevat geen gluten.

Ja, het product bevat melk en lupine.

Ja, het product is geschikt voor vegetariërs.
Nee, het product bevat melkeiwit en is daarmee niet geschikt voor veganisten.

Slechts 58 kcal wanneer deze is bereid met water.
Slechts 138 kcal wanneer deze is bereid met magere melk.

MineraSana

MineraSana is uitermate geschikt voor vrouwen tijdens en na de menopauze. De overgang zorgt voor grote veranderingen in en aan het lichaam. De interne organen zijn niet langer zo efficiënt als op jonge leeftijd, de botten, de huid, het haar en de nagels worden minder sterk. Het is daarom des te belangrijker om het lichaam te ondersteunen met essentiële vitaminen en mineralen.

 • Vrouwen die zwanger zijn (selenium, ijzer en zink)
 • Vegetariërs en veganisten (ijzer, zink en calcium)
 • Mensen vanaf 50 jaar (calcium)
 • Mensen die te eenzijdig eten
 • Tijdens het afvallen
 • Bij een verhoogde behoefte

In tegenstelling tot andere bronnen van mineralen, is Aquamin™ voor 100% verkregen uit rode algen met de wetenschappelijke naam Lithothamnium. Dit ingrediënt wordt op een duurzame manier gewonnen uit de diepzeewateren voor de kust van IJsland, waar de wateren extreem rijk en puur zijn. Daarnaast is Aquamin™ benoemd als een van de beste ingrediënten en supplementen en heeft het de Healthy Ageing Ingredient of the Year Award 2016 als onderdeel van VitaFoods Europe gewonnen.

Aquamin™ wordt op een duurzame manier gewonnen uit de diepzeewateren voor de kust van IJsland, waar de wateren extreem rijk en puur zijn. In tegenstelling tot andere bronnen van mineralen, is Aquamin™ voor 100% verkregen uit rode algen met de wetenschappelijke naam Lithothamnium. Deze rode algen nemen namelijk verschillende sporenelementen op uit het omringende zeewater. De combinatie van deze vorm van absorptie en de unieke structuur van Aquamin™, resulteert in een mineraalrijk product dat vrij is van kalkachtige texturen en zeer goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam.

De rode alg is een zeewier dat rijk is aan calcium, magnesium en 72 andere spoorelementen o.a. zink, ijzer en seleen. Naarmate deze algen groeien absorberen ze vele (zee)mineralen, waardoor deze veel rijker zijn aan mineralen in vergelijking met vegetatie die op land wordt aangetroffen. Daarnaast hebben natuurlijke zeemineralen een andere structuur dan landmineralen. Ze worden gekenmerkt door een open structuur, waardoor ze beter worden opgenomen en een hogere effectiviteit leveren.

Nee, het product bevat geen allergenen.

Ja, het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Omega-3 Citrus

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De belangrijkste omega 3-vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en docosapentaeenzuur (DPA). In tegenstelling tot andere producten bevat de Omega-3 citrus niet alleen EPA en DHA, maar tevens DPA. Omega-3 vetzuren zijn bijzonder belangrijk voor ons lichaam (o.a. het hart en de bloedvaten, de hersenen en ogen). Ze zijn essentieel omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. Daarom halen we het uit de voeding of uit supplementen.

Omega-3 (alfa-linoleenzuur) en omega-6 (linolzuur) zijn allebei essentiële vetzuren. Het is belangrijk dat het evenwicht tussen deze twee vetzuren niet wordt verstoord. Helaas worden het vetzuur omega-3 en het vetzuur omega-6 niet altijd in de juiste verhouding geconsumeerd. De inname van voldoende omega 3-vetzuren is heel belangrijk om de juiste vetzuurbalans te behouden. Omega-3 Citrus is de ideale ondersteuning om dit in balans te brengen.

De beste verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren is meestal 1:1 of 1:2. De ideale verhouding is afhankelijk van de desbetreffende persoon en diens eventuele ziektes. Eén ding is zeker: de verhouding omega-3 en omega-6 vetzuren dient altijd onder de 1:4 te blijven.

In ons Westerse voedingspatroon krijgt men echter teveel omega-6 vetzuren binnen, door de overmatige consumptie van:

 • Vlees
 • Margarine & halvarine
 • Bak- en braadvetten
 • Plantaardige oliën

Hoewel omega-6 in principe gezond is, keert dit vetzuur zich als het ware tegen het eigen lichaam als de verhouding tussen omega-3  en omega-6 teveel uit balans raakt. Een teveel aan omega-6 vetzuren kan een belangrijke oorzaak zijn bij;

 • Ontstekingsreactie
 • Hoge bloeddruk
 • Depressie
 • Hart en vaatziekten
 • Diabetes
 • Overgewicht
 • Stemming- en gedragsstoornissen

DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) behoren tot de omega-3 vetzuren. Ze worden aangetroffen in vetrijke koudwatervissen zoals kabeljauw, zalm, makreel, haring of tonijn.

Het is belangrijk te zorgen voor een regelmatige aanvoer van omega 3-vetzuren uit voeding en/of supplementen, omdat de lichaamsvoorraad en inname van EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) beperkt is. EPA en DHA hebben een positief effect op de hersenen, de ogen, het hart, de bloedvaten, het immuunsysteem en de gewrichten.

Vitamine A is belangrijk voor de groeiprocessen van veel cellen. Het helpt de huid en slijmvliezen gezond te houden en is vooral belangrijk voor de ogen.

Vitamine E werkt als een natuurlijke conservering en beschermt het product tegen oxidatie. Daarnaast is vitamine E een antioxidant en helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen.

Nee, mensen die allergisch zijn voor vis mogen geen Omega-3 Citrus gebruiken.

Ja, het product bevat vis.

Nee, het product bevat vis en is daarmee niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De visolie wordt gewonnen uit vis die is gevangen in Noord-Atlantische wateren. De vis is in het wild gevangen en voldoet aan de hoge normen van duurzame vangst.

Nee, de visolie is gemaakt van verse vis en wordt zorgvuldig gefilterd. Wanneer we onze superverse olie verfijnen, krijgen we een unieke visolie zonder geur of smaak. Uiteindelijk wordt een natuurlijk citrus aroma en stevia extract als natuurlijke zoetstof toegevoegd. Dit zorgt voor een verfrissende smaak en voorkomt vervelende oprispingen.

Ja, de vis van omega-3 Citrus wordt op een duurzame manier gevangen en geproduceerd. Om dit te waarborgen is onze producent aangesloten bij de internationale keurmerken Friend of the Sea (FOS) en Marine Stewardship Council (MSC).

VegaMax

Een maaltijdvervanger is bedoeld om dagelijks één of meerdere maaltijden te vervangen als ondersteuning van een dieet. Om deze reden moet een maaltijdvervanger aan bepaalde wettelijke richtlijnen voldoen qua samenstelling. Maaltijdvervangers worden vaak gebruikt bij gewichtsbeheersing en tijdens het afvallen.

Om af te vallen is het van belang dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt, gaat je lichaam het tekort aan calorieën uit je vetreserves halen. Op de langere termijn betekent dat dat je vet verbrandt en het gevolg daarvan is weer dat je afvalt. Het vervangen van een complete maaltijd is dan een eenvoudige manier om bewust te blijven eten en je dagelijkse inname te controleren.

 • Helpt bij het afslanken
 • Ondersteunt bij gewichtsbeheersing
 • Bevat tussen de 200-250 calorieën
 • Bevat alle benodigde vitaminen en mineralen
 • Rijk aan eiwitten en vezels
 • Meer controle over je dagelijkse calorie-inname
 • Gemakkelijk en eenvoudig te bereiden en gebruiken

Kortom, maaltijdvervangers bieden je een ideale oplossing om jouw calorie-inname op een makkelijke manier te beperken en onder controle te krijgen.

Je kunt dagelijks één tot twee maaltijden vervangen met VegaMax®.

 • Het vervangen van één hoofdmaaltijd van een energiebeperkt dieet ondersteunt gewichtsbeheersing.
 • Het vervangen van twee hoofdmaaltijden per dag van een energiebeperkt dieet helpt bij het afslanken.

De VegaMax® maaltijdvervanger biedt jou de ideale ondersteuning om op een gezond gewicht te komen, zonder in te hoeven leveren op een lekkere maaltijd! En zeker niet onbelangrijk, VegaMax® heeft naast zijn heerlijke smaak een bereidingstijd van slechts 2 minuten!

VegaMax® heeft een heerlijke smaak en is momenteel verkrijgbaar in de smaak Premium Yellow. Een complete maaltijdvervanger met een uitgebalanceerde formule op basis van lupine eiwit, pompoen, wortel, kurkuma, peterselie en verschillende specerijen.

Ja, de VegaMax® zit boordevol plantaardige eiwitten en vezels. Deze voedingsstoffen worden langzaam afgebroken in het lichaam, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. In tegenstelling tot andere maaltijd vervangende producten zoals shakes en repen, voelt de VegaMax® aan als echte maaltijd.

Slechts 203 kcal.

Kruisreacties kunnen optreden door allergenen van sojabonen, pinda’s, groene bonen en erwten die in de dezelfde productieruimte verwerkt worden. Mensen met een pinda-, erwten-, bonen- of soja-allergie, kunnen mogelijk ook reageren op lupine.

Ja, het product bevat gluten uit tarwe.

Ja, het product bevat lupine en tarwe.

Ja, het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Load More